Украинските рекламни агенции ще превърнат 23-тия международен рекламен фестивал в Киев

...
Украинските рекламни агенции ще превърнат 23-тия международен рекламен фестивал в Киев
Коментари Харесай

Най-големият рекламен фестивал в Киев става платформа за подкрепа на индустрията

Украинските рекламни организации ще превърнат 23-тия интернационален рекламен фестивал в Киев в платформа за поддръжка на гениите и компаниите, които останаха без доходи от началото на съветската военна инвазия. 

" Днес в Украйна има война. Украйна се пази героично. Разбира се, всеки украинец и украинска компания поддържат героите, тези, които отбраняват Украйна с оръжие в ръце против войските на агресорите. Важно е да не губим себе си, до момента в който мислим за бъдещето след украинската победа ", споделят основателите на концепцията за Ukrainian Creative Stories. 

От началото на войната украинският рекламен пазар съвсем е спрял, а организациите остават без средства.

Независимо от това, те не престават да оказват помощ на своите чиновници - както Володимир Зеленски, по този начин и държавното управление предизвикват бизнесите в страната да работят там, където е допустимо, с цел да може украинската стопанска система да не бъде блокирана в разгара на войната. 

Много от хората, които преди 24 февруари са работили в рекламния бранш, през днешния ден са или на фронта, или работят като доброволци, или са " на барикадите на осведомителната война, която е не по-маловажна част от украинската борба ", споделят създателите на концепцията. 

Резервите на рекламните организации в Украйна обаче към този момент се изчерпват, а доста от фирмите са на ръба на оцеляването. 

Това е повода, заради която двете най-големи асоциации на рекламния и информационния пазар в Украйна и Полша вземат решение да обединят сили, с цел да поддържат сътрудниците си. 

Целта на новия формат на Ukrainian Creative Stories е да покаже какъв брой висок е креативният капацитет на украинските рекламни организации и техните чиновници - в това време да показва и несломимия дух на украинския народ, който се сблъсква с унищожителна война. 

Преди всичко, форматът цели да притегли интернационалното внимание и да помогне финансово на промишлеността. 

Затова Киевският рекламен фестивал ще сътвори специфичен блок на име Positive Change, в който ще могат да аплайват организации както от Украйна, по този начин и от целия свят в категории " Социална реклама " и " #StandWithUkraine ". 

Таксите, които задграничните претенденти ще внесат за присъединяване, ще отидат във фонд за поддръжка на украинските рекламни организации. 

Фондът може да получава и обособена финансова помощ от рекламните асоциации, медии, фестивали и други, които показват взаимност с украинските си сътрудници. 

Всеки, който би желал да помогне, може да го. 

Крайният период за кандидатстване е 20 май, а номинациите могат да се вършат на 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР